Над 350 ретро автомобила от цялата страна се събраха на

...
Над 350 ретро автомобила от цялата страна се събраха на
Коментари Харесай

Ретро автомобили зарадваха любителите на колите в София

Над 350 ретро автомобила от цялата страна се събраха на ретро церемониал пред Храм паметника Александър Невски в София, съобщи БГНЕС. Събитието, което се провежда от Български авто клуб Ретро, се организира от 1989 година, като през днешния ден бе неговото 31-во издание, което се радваше на сериозен интерес от феновете на класическите коли.
Автомобили от 30-те години на предишния век до през днешния ден се събраха на площада пред " Александър Невски ", като измежду тях имаше както остарели, само че добре познати соц-автомобили, по този начин и същински класика от Съединени американски щати и западна Европа. " Това се събитието е най-старото в България, организира се от 89-та година, само предходната година заради обстановката с коронавирус не беше извършено. Такъв нечуван интерес не сме срещали до момента, над 350 автомобила има на площада от цялата страна. Това е най-голямото ревю за старинни коли в България ", показа ръководителят на БАК Ретро Кристиан Желев.
" Идеята на ретро церемониал Спасовден е, че той е отворено събитие, на него могат да участват всички без предварителни поръчки, ние го честваме като ден на водача. Има извънредно доста забавни коли, от 1936 година до наши дни. Все по-популярни стават по този начин наречените " янгтаймери ", тъй като в заниманието се включи едно потомство, които познават тези коли. Младите хора се интересуват и колекционират колите, които са от тяхното детство. Винаги предишното поражда у нас избрана носталгия, сантимент и за наша наслада от ден на ден младежи се интересуват от старите коли. Тук можем да забележим коли, на които би завидял всеки един колекционер по света, приказват като стойност и като степен на реституция. Хобито ни процъфтява ", сподели още Желев.
Един от най-впечатляващите коли на парада бе Остин Принцес, създаден през 1951-ва година. " Моят автомобил е Остин Принцес, 51-ва година произвеждане, реставриран е от моя брачен партньор, който е може би най-хубавият реставратор в България. Принц Хари и Меган се жениха с подобен модел в Англия ", описа неговата собственичка. " За всеки автомобил или мотор, който откриваш, първо е издирването, второто е реставрирането и третото е съхранението. Понякога и шанс, несъмнено. Възстановителният развой при множеството коли тук е дълъг, сложен, трудоемък, мъчно се намират елементи, само че с доста обич към това, което вършим, се получават нещата. Нашето занимание е един феномен, една компилация сред история, техника, етнография, това са коли, които са достигнали техните механически триумфи доста преди сегашните коли. В класическото постоянно има доста сексапил ", добави тя.
Вижте колите в
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР