Над 350 деца от 13 държави се събраха в Дубай

...
Над 350 деца от 13 държави се събраха в Дубай
Коментари Харесай

7 варненчета с медали от международна олимпиада в Дубай

Над 350 деца от 13 страни се събраха в Дубай на 11 февруари, с цел да премерят сили в олимпиадата по ментална аритметика Horus International Championship, проведена от египетската организация Al-Tarek for Training.

България бе показана ослепително от 12 участници, на възраст от 6 до 13 години, които за следващ път демонстрираха изключителни умения в смятането на абакус и ментално.

Общо 12 българчета - 7 от Варна, останалите от Враца, Дупница, Монтана и Гоце Делчев, участваха в надпреварата и завоюваха медали.

Титлата " Шампион " завоюваха варненчетата: Мартин Цанов (8 г.), Мартин Боев (8 г.), Ивайло Ангелов (9 г.) и Сияна Димитрова (8 г.)

10-годишният Мирослав Иванов от Варна сграбчи купата " Първи победител " (Първи подгласник).

С купата " Трети победител " (Трети подгласник) се завърнаха 6-годишният Давид Доков и 10-годишната Маргарита Маргаритова, също от морската столица.

Ето и всички, спечелили медали:

- " Шампион на първенците " - Лъчезар Конецовски

- " Шампион " - Мартин Цанев, Мартин Боев, Ивайло Ангелов, Атанас Гемеджиев, Сияна Димитрова

- " Първи победител (Първи подгласник) - Антон Стоилов, Мирослав Иванов

- " Втори победител " (Втори подгласник) - Костадин Сораджиев

- " Трети победител " (Трети подгласник) - Давид Доков, Маргарита Маргаритова, Дея Светлиева

В рамките на 10 минути всеки от участниците е решил 160 задания в своята възрастова категория. След надпреварата уредниците споделиха, че са впечатлени от равнището, демонстрирано от участниците в олимпиадата. А българските преподаватели, които придружаваха нашите участници в това вълнуващо прекарване, споделят:

„ Емоциите са невероятни. Нямаме думи, с които да опишем какво усещаме, какъв брой скъп опит беше за целия български тим да се изправи и да покаже какво може! Това е паметен опит за нашите участници, който ще остане за цялостен живот! “, споделят от българската група.

Останалите страни участници, с които българските деца влязоха в конкуренция по скоростно броене, включват: Холандия, Швеция, Румъния – показана също от ученици на школата SmartyKids, Южна Африка, Египет, Йемен, Мароко, Непал, ОАЕ, Узбекистан, Саудитска Арабия и Алжир.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР