Над 350 архитекти и студенти от цялата страна участваха в

...
Над 350 архитекти и студенти от цялата страна участваха в
Коментари Харесай

350 архитекти и студенти се включиха в обучения по проект „Алианс за адаптиране на български архитекти към немския пазар за архитектурни услуги на ВСУ

Над 350 архитекти и студенти от цялата страна участваха в проведените от Варненския свободен университет просветителни курсове по план „ Алианс за адаптиране на български архитекти към немския пазар за архитектурни услуги ". Той е съфинансиран от стратегия „ Еразъм+ " на Европейския съюз и е с сътрудници Фондация „ Институт за цифрови трансформации " и мюнхенската архитектурната компания ST Architekten GmbH.

Проектът оказа помощ за професионалното доближаване на практикуващите архитекти от двете страни, като разкри нови благоприятни условия за реализация на наши архитекти в Германия. Новосъздаденият Алианс очерта зона на интернационално съдействие, благодарение на която българските архитекти се приобщават към ново поле на професионално образование и развиване. Новата среда за трансфер на познания предизвика и смяна в обучителната процедура на продължаващото професионално развиване на българските архитекти. Реализацията на плана има дълготрайно влияние, както върху професионалната общественост, по този начин й върху учащите организации. В резултат на работата по плана се следи наклонност за повишение броя на българските архитекти, които работят с възложители в Германия.

Проектът стартира през март 2022 година и бе осъществен в профилирани обучителни курсове на два стадия, водени от арх. дипл. инж. Стоян Тодоров - ученик на Техническия университет в Мюнхен, член на Баварската камара на архитектите, Асоциацията на архитектите на свободна процедура в Германия и Асоциацията на немските инженери.
В курсовете, които набраха огромна известност, се включиха над 350 студенти и практикуващи архитекти, приключили ВСУ " Черноризец Храбър " и работещи в страната и разнообразни европейски градове. Към курса демонстрираха интерес и ученици на други български университети, в които се учи компетентност " Архитектура ".
След всеки курс, сполучливо положилите изпит, получиха документ, като общо за плана, документи са получили над 200 участника.
Заключителната конференция, представяща резултатите от извършените курсове, ще се състои на 10 февруари 2023 година, от 13:30 ч. в Учебно-спортния комплекс на ВСУ „ Черноризец Храбър "./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР