Над 350 000 души в етиопския регион Тигре страдат от

...
Над 350 000 души в етиопския регион Тигре страдат от
Коментари Харесай

Доклад: Над 350 000 души умират от глад в Етиопия

Над 350 000 души в етиопския район Тигре страдат от апетит, а над 2 милиона са съвсем в сходно тежко състояние, предизвестява отчет, представен от Асошиейтед прес.
Докладът на Интегрираната степенна подредба за сигурност на прехраната - световно партньорство на 15 организации на Организация на обединените нации и интернационалните филантропични организации, упреква за тежкото състояние в Тигре продължаващия спор, принудил стотици хиляди хора да избягат, ограничавания филантропичен достъп и загубата на годишна продукция и приходи.
Според отчета 350-те хиляди гладуващи хора са най-големият сходен брой от глада в Сомалия през 2011 година
Той предвижда, че сред юли и септември хората, страдащи от апетит, ще се усилят до над 400 хиляди.
Класификацията употребява пет категории за сигурност на прехраната - от състояние, при което хората имат задоволително храна, до положение, определяно като "хуманитарна злополука на апетит ".
В най-тежката категория в този момент са над 350 000 индивида в Тигре. Повече от 2 милиона са в състояние, което е с една степен по-леко и е определяно като "хуманитарна изключителна обстановка ", а над 3 милиона са в положение на "криза ".
Ръководителят по филантропичните въпроси в Организация на обединените нации Марк Лоукок съобщи на виртуална среща на високо ниво за обстановката в Тигре, проведена от Съединени американски щати и Европейския съюз, че "сега има апетит " в района, и предизвести, че ситуацията "доста ще се утежни ".
Той обаче сподели на представители на страните от Г-7 и Европейски Съюз, че "най-лошото въпреки всичко може да бъде избегнато ", в случай че незабавно се подхващат дейности, с цел да се помогне на Тигре.
По думите му е доста значимо да се предотврати повтаряне на глада в Етиопия от 1984 година, което "би имало широкообхватни и дълготрайни последствия ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР