Над 35 000 бездомни кучета са преброени в България през

...
Над 35 000 бездомни кучета са преброени в България през
Коментари Харесай

Над 35 000 са бездомните кучета в България

Над 35 000 бездомни кучета са преброени в България през предходната година . Това демонстрират данните от доклада за осъществяване на Националната стратегия за преодоляване популацията на безстопанствените кучета на територията на Република България за интервала януари-декември 2022 година. 

В осъществяване на общинските стратегии за преодоляване на популацията за предходната година са хванати 20 046 броя животни , от които 4 653 броя са осиновени .

Процентът на осиновените кучета в България е най-голям в областите София-град, Перник, София област, Бургас и Велико Търново. Домашни любимци за осиновяване са превозени най-често за Германия, Англия и Нидерландия .

Преброените безстопанствени кучета на територията на страната за предходната година са 35 020 броя . Преброяването им е осъществено в сходство с условията на Националната стратегия. За същия интервал кастрираните, обработени и върнати по местата на залавяне животни са 13 183 броя, което е доста понижение с 16,7% спрямо 2021 година и спад от 2,9% по отношение на 2020 г .

Изоставянето на домашните любимци от техните стопани към момента е постоянно срещана процедура , което е и причина за динамичността в популацията на безстопанствените кучета в страната.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР