Над 345 000 подписа са събрани в страната към началото

...
Над 345 000 подписа са събрани в страната към началото
Коментари Харесай

Ивелин Първанов: Слоганът на ПП „Възраждане“ за тази предизборна кампания е „Избери свободата“

Над 345 000 подписа са събрани в страната към началото на месец март в подписката, която Политическа партия „ Възраждане “ провежда с концепция за осъществяване на референдум за опазване на българския лев.

По тази тематика и други проблеми, свързани с построяването на Автомагистрала „ Хемус “, АЕЦ „ Белене “, трети мост над река Дунав, както и за това, за какво и по какъв начин хората да гласоподават за „ Възраждане “ в студиото на Дарик радио в Плевен беседваме с лидера на листата на Политическа партия „ Възраждане “ в 15-ти Многомандатен изборен регион – Плевен, Ивелин Първанов.

“С подписката за референдум в действителност, ние отстояваме правото на България да резервира своя финансов суверенитет. Българският лев е към този момент една от най-старите валути в Европа заради простата причина, че обичайни валути като немската марка и френският франк към този момент отидоха в историята.

Обаче страните, които държат на своя финансов суверенитет като Швеция, Дания, нашите сътрудници от Източна Европа Унгария и Полша, Румъния и Чехия, доста добре схващат, какъв брой е значимо за тях да имат тази финансова независимост, която им подсигурява и по-голяма политическа независимост.

Ние считаме, че народът, откакто има правото на избор да дефинира политическите институции, има правото да дефинира и своята финансова независимост “.

Това сподели лидерът на листата на Политическа партия „ Възраждане “ за 15-ти МИР-Плевен Ивелин Първанов, като добави, че Англия в никакъв случай не е влизала в Еврозоната, бранейки финансовия си суверенитет. Това по-късно й дава правото да напусне Европейския съюз.

Ивелин Първанов уточни някои вероятни опасности при влизането на България в Еврозоната, приемайки еврото.

„ Първото е, че всички страни в Еврозоната поемат солидарно освен активите, само че и пасивите от водената финансова политика. Тежкият гръцки, испански и италиански дълг от последните години сега не ни засягат, само че влезем ли в Еврозоната, ние поемаме и техните отговорности.

България със своята нежна стопанска система, при сегашната интернационална обстановка и при задълженията, които има и среща усложнения по обслужването им, нетрябва да бъде обременена с спомагателни, още по-големи задължения.

Освен това въпроси като повишение на минимална и междинна работна заплата в бюджетния бранш, отделянето на спомагателни разноски за пенсии, опазване на здравето и обучение, ще би трябвало да бъдат съгласувани към този момент не на национално равнище, а с Банката във Франкфурт.

За хората, които са учредили тази банка, българският интерес не е преди всичко. Ние сме последни, на опашката и ще бъдем обслужвани последни, каквото и да приказват нашите съперници “, сподели Първанов.

Относно главните наболели проблеми в района на област Плевен и Северна България, лидерът на листата на Политическа партия „ Възраждане “ в Плевен Ивелин Първанов сподели:

„ Инфраструктурата на цяла Северна България е на доста ниско, даже сериозно равнище и Плевенският район не прави изключение.

Ние нямаме връзка сред най-голямото българско пристанище и столицата. Нямаме връзка сред най-голямото българско пристанище на река Дунав – Русе и столицата, а в случай че имахме тази инфраструктурна връзка, тя щеше да обслужва и Плевен, защото Плевен е значим директен възел по този маршрут.

За българската енергетика, витално значим план за цялата страна и за района на Плевен като Втора Атомна в Белене стои блокиран към този момент с десетилетия и напълно скоро България ще има потребност и да внася електрическа енергия.

Този проблем нямаше да стои пред нас, тъй като за целия този интервал, четирите енергоблока, тъй като по проект те са четири, можеше да бъдат пуснати и нямаше да си задаваме въпроси като: „ ще внасяме ли ел. сила, каква ще бъде цената за бита и за бизнеса “.

Изграждането на АЕЦ „ Белене “ би помогнало за диверсификация, тъй като ние не можем да подвластен от ТЕЦ-овете, ВЕЦ-овете и от АЕЦ „ Козлодуй “.

По тематиката за създаване на трети мост над река Дунав, Ивелин Първанов напомни, че в унгарската столица Будапеща има 6 моста над река Дунав:

„ Ако приказваме геополитически, река Дунав е значима за връзката Север - Юг и то в източната част на Европа и най-съществен за България е мост, който да бъде в централната част на страната – към Белене, Никопол или Свищов. По-на изток, той ще обслужва повече турските ползи, както имаше план за мост сред Тутракан и Силистра. Колкото е по-на запад подобен мост ще обслужва повече Унгария и Румъния. Ако трети мост се построи в централната част на Северна България, той би подтикнал и построяването и на железопътна връзка Север – Юг, каквато доста ни липсва.

Проблемът на България е, че връзката Север – Юг е доста мъчно осъществима. Мост до Никопол или Белене би бил най-полезен за България “.

Водачът на листата на Политическа партия „ Възраждане “ за 15-ти МИР – Плевен Ивелин Николов насочи апел към жителите на област Плевен във връзка идните Парламентарни избори, които ще се проведат на 2 април 2023 година:

„ Слоганът на Политическа партия „ Възраждане “ за тази предизборна акция е „ Избери свободата “. Не инцидентно, ние поддържаме референдума на Инициативния комитет за запазване на валутата, тъй като това е независимост.

Пролятата кръв на Националния ни празник 3-ти март е тъкмо това – да имаме независимост и да имаме избор.

На първо място, българите би трябвало да могат да имат избор.

Ако вие цените своята независимост, в случай че държите на правото си да имате избор, тъй като за нас е значимо ние българите да избираме, гласувайте на 2-ри април с бюлетина номер 3 -за партия „ Възраждане “! “.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР