Над 3400 търговци са получили до момента подкрепа с оборотен

...
Над 3400 търговци са получили до момента подкрепа с оборотен
Коментари Харесай

3400 фирми са получили подкрепа с оборотен капитал, сред тях предимно заведения

 Над 3400 търговци са получили досега поддръжка с оборотен капитал посредством Националната организация за приходите в общ размер 38,1 млн. лева

По тази скица търговците, наранени от противоепидемичните ограничения, наложени с 4 заповеди на министъра на опазването на здравето, получават 20 % или 10 % от оборота си за съответните интервали на 2019 година или 2020 година, напомнят от Национална агенция за приходите.

До момента множеството от получилите поддръжка бизнеси са заведения за хранене и заведения. Значителна част от претендентите (близо 60 %) обаче са позволили грешки в плановите си оферти. Най-честите отклонения са в периода, за който се желае поддръжка, както и в посочения от фирмите оборот за миналата година, сочат данните на Национална агенция за приходите. Има и претенденти, чиито обекти в никакъв случай не са били затваряни със заповеди на здравния министър, както и такива, които заявяват обороти за 2 месеца, които са по-големи от целия им годишен оборот за предишни интервали. Приблизително 50% от заявките за поддръжка в размер на 10% от оборота на затворени обекти в молове или търговски центрове се оказва, че се отнасят за обекти, които не са на територията на молове или търговски центрове, което е наложително условие за подпомагането, демонстрират наблюденията на приходната организация. 

През тази седмица управлението на Национална агенция за приходите е нараснало тройно броя специалисти на приходната организация, работещи по програмата, с цел да се форсира в допълнение връзката с претендентите. В тази връзка се обясняват неточностите и претендентите поправят подадени данни. Друга смяна, която форсира отпущането на помощта, е скъсяването на 7-дневния период след отговор от претендента до 1 ден, допълват от Национална агенция за приходите.  

" Тройно повече специалисти са ангажирани в Национална агенция за приходите за бързо разпределяне на финансовата помощ. Но има редица случаи на грешки. Вместо да отхвърляме желаната финансова помощ в такива случаи, насърчаваме осъществяването на нужните корекции от лицата, тъй като разбирането на всички в Национална агенция за приходите е, че в изискванията на пандемия бизнесът има потребност от поддръжка “, сподели изпълнителният шеф на приходната организация Галя Димитрова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР