Над 340 хиляди пенсии на работещи пенсионери са преизчислени служебно

...
Над 340 хиляди пенсии на работещи пенсионери са преизчислени служебно
Коментари Харесай

НОИ: Над 340 хиляди пенсии на работещи пенсионери са преизчислени служебно

Над 340 хиляди пенсии на работещи пенсионери са преизчислени служебно през 2022 година, над 890 хиляди пенсионери получиха нарастване на пенсиите си след преизчислението от 1 октомври, оповестяват от Национален осигурителен институт.

Тези данни са част от два обемни разбора в третия брой на Информационния бюлетин на Националния застрахователен институт (НОИ) за т.г., който към този момент е наличен на интернет страницата на институцията (www.nssi.bg) в рубриката " Публикации “/ " Издания на Национален осигурителен институт “/ " Бюлетин на Национален осигурителен институт “.

Противодействието на опитите за измами със средства на държавното публично обезпечаване (ДОО) още веднъж е акцент – в този брой е показан опитът в тази посока на специалистите от териториалното отделение на Национален осигурителен институт в Плевен, които попадат на безочливи прецеденти: сдружение с шеф, който не знае, че е управител; камионджия, който не знае в кои страни е пътувал.

Заключителен преглед показва окончателните резултати от осъществяването на така наречен " мярка 60/40 “, стартирала през март 2020 година с към 2 милиарда лв. са подкрепени 13 700 работодатели.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР