Над 338 000 души са били принудени да напуснат домовете

...
Над 338 000 души са били принудени да напуснат домовете
Коментари Харесай

338 хил. души са прогонени от домовете им в Ивицата Газа

Над 338 000 души са били принудени да изоставен домовете си в Ивицата Газа, която е под блокада и е обстрелвана от израелската войска, сочат данните на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси.

Броят на прокудените хора в тази гъсто обитаема територия до нощес се е нараснал с още 75 000 души, достигайки 338 934 души, се споделя в публикувано през днешния ден изказване на службата на Организация на обединените нации.

Израелските военни не престават да бомбардират Ивицата Газа в отговор на координираните набези на ислямистката формация " Хамас ". Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) оповестиха в Telegram, че е в ход огромна офанзива против цели, свързани с " Хамас ", в Ивицата Газа, показва ДПА.

" Сухопътно нахлуване в Газа ще бъде подхванато, когато това е уместно и дава отговор на задачите ни ", сподели представителят на ЦАХАЛ Йонатан Конрикус в ежедневния си брифинг. Той изрази вяра днешният ден да е по-спокоен и добави: " Предстои ни дълъг и доста, доста рисков път ".

" Целта на израелските военни е да стигнат до " Хамас " в мрежата му от тунели и бункери под гъстонаселената Ивица Газа ", сподели още Конрикус.

Рано тази заран броят на жертвите в Газа набъбна на 1200 души, откакто 51 души бяха убити при израелска офанзива преди разсъмване, заяви палестинското министерство на опазването на здравето, представено от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Вчера " Хамас " извърши нов ракетен обстрел против Израел, концентриран върху южния град Ашкелон, добавя АП.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР