Над 338 000 души са били принудени да напуснат домовете

...
Над 338 000 души са били принудени да напуснат домовете
Коментари Харесай

ООН: Над 338 000 души са били принудени да напуснат дома си в ивицата Газа

Над 338 000 души са били принудени да изоставен домовете си в линията Газа, която е под блокада и е обстрелвана от израелската войска, сочат данните на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси (OCHA), представени от Франс прес.
Броят на прокудените хора в тази гъсто обитаема територия до нощес се е нараснал с още 75 000 души, достигайки 338 934 души ", се споделя в публикувано изказване на службата на Организация на обединените нации.

Израелските военни не престават да бомбардират линията Газа в отговор на координираните набези на ислямистката формация " Хамас ". Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) оповестиха в " Телеграм ", че е в ход огромна офанзива против цели, свързани с " Хамас ", в линията Газа, показва ДПА.

Сухопътно нахлуване в Газа ще бъде подхванато, когато това е уместно и дава отговор на задачите ни, сподели представителят на ЦАХАЛ Йонатан Конрикус в ежедневния си брифинг в мрежата " Екс ". Той изрази вяра днешният ден да е по-спокоен и добави: " Предстои ни дълъг и доста, доста рисков път ".

Целта на израелските военни е да стигнат до Хамас в мрежата му от тунели и бункери под гъстонаселената линия Газа, сподели още Конрикус.

Рано тази заран броят на жертвите в Газа набъбна на 1200 души, откакто 51 души бяха убити при израелска офанзива преди разсъмване, заяви палестинското министерство на опазването на здравето, представено от Асошиейтед прес.

Вчера " Хамас " извърши нов ракетен обстрел против Израел, концентриран върху южния град Ашкелон, добавя АП.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР