Над 3300 ученици от 147 училища в цялата страна участваха

...
Над 3300 ученици от 147 училища в цялата страна участваха
Коментари Харесай

Ученичка от Варна сред победителите в състезание по творческо писане на английски език

 Над 3300 възпитаници от 147 учебни заведения в цялата страна участваха в Десетото национално съревнование по креативно писане на британски език, което се организира в края на м. ноември 2019г. Участниците се състезаваха в седем възрастови категории от 6-ти до 12-ти клас. Национално жури дефинира победителите  във всяка от тях. Ето имената на призьорите: 

 6 клас – Рада Гаврилова, ЧСУ " Свети Георги “, София

 7 клас -  Налав Хазай, ЧСУ " Свети Георги “, София

 8 клас -  Яна Големанова, СУ " Иван Вазов “, Плевен

 9 клас -  Михаил Палмов, ЧСУ " Свети Георги “, София

10 клас - Ивайло Владимиров, ПГРЕ " Г.С. Раковски “, Бургас

11 клас -  Ива Банкова, ГПЧЕ " Йоан Екзарх “, Варна

12 клас -  Кристина Димитрова, ППМГ " Васил Левски “, Смолян

Церемонията по награждаване на спечелилите ще се състои на 15 февруари 2020 година в Американския университет в Благоевград.  

Състезанието по креативно писане на британски език се провежда у нас за десета поредна година по самодейност на Фондация " Корпус за обучение и развиване - КОРПлюС "   в партньорство с Посолството на  САЩ, Британски съвет, Американския университет в България,  и Музикална телевизия ММ. Конкурсът предизвиква учениците да употребяват британския език по занимателен метод и най-много да мислят ексцентрично. И тази година включените в състезанието тематики бяха забавни и провокиращи въображението на учениците, като: " Скритите гении на светулката “, " За какво мислят палтата в дрешника през лятото “, " На изток от слънцето и на запад от луната “, " Моят прелестен другар – британският “  и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР