Над 330 снегорини, както и 11 малки роторни снегопочистващи машини

...
Над 330 снегорини, както и 11 малки роторни снегопочистващи машини
Коментари Харесай

Над 330 снегоринa ще чистят столицата през зимата

Над 330 снегорини, както и 11 дребни роторни снегопочистващи машини и над 35 000 тона реагенти са налични за зимното разчистване на града тази зима. Почистването на Столична община се прави от 7 фирми-оператори, включително и Природен парк „ Витоша ".

Това сподели при инспекция на готовността за зимно разчистване на София кметът Йорданка Фандъкова. На инспекцията участваха и зам.-кметът по екология Десислава Билева и шефът на Столичен инспекторат Ивайло Иванов.

По възлагане на кмета на София Йорданка Фандъкова са осъществени инспекции на всички компании за наличната техника и реагенти за зимно разчистване на територията на Столична община.

Задачата на екипите на Столичен инспекторат и направление екология е да наблюдават деликатно метеорологичните прогнози за времето. Да се вземат превантивни ограничения, както и да се направи организация на работа и надзор на осъществяването на дейностите при снегопочистване, уточни също кметът на София.

При снеговалеж първостепенната ни задача е да не се допусне блокиране на придвижването в града. Приоритетно се почистват улиците, по които се движи градският превоз и огромните квартални улици. С цел по-бърза реакция на 55 точки в града ще бъдат изнесени при прогноза за снеговалеж снегопочистващи машини.

Подходите към подлези и метростанции, към спирки на градския превоз би трябвало да бъдат почистени заран до 7:30 ч. За непочистена спирка глобата е 2000 лева, осведомиха от Столичен инспекторат.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР