Над 330 лекарства липсват в аптеките. За това сигнализират от

...
Над 330 лекарства липсват в аптеките. За това сигнализират от
Коментари Харесай

Николай Костов от Асоциацията на собствениците на аптеки: Липсващите лекарства са много. Над 330 лекарства са в списъка на СЕСПА

Над 330 медикаменти липсват в аптеките. За това алармират от Асоциацията на притежателите на аптеки. " От 10 до 15% са поскъпнали някои медикаменти у нас ", изясни пред Българска национална телевизия ръководителят на асоциацията Николай Костов.

" Липсващите медикаменти са доста. Над 330 медикаменти са в листата на СЕСПА ", добави Костов. Той изясни, че това са главно коагуланти, нужни при лекуването на коронавирус и в травматологията, както и за бременни, заболели от тромбофилия, които са над 2-3 хиляди у нас.

По думите му липсват и кортикостероиди, както и медикаменти за онкозаболявания. Засега лекарства за хора с епилепсия има. " Това лекарство, което се разясняваше, пристигна преди два три дни. То не липсва сега ", сподели Костов.

" Не във всички случаи е допустимо да се работи. Но по-ефективно може да се ограничи експорта. Сега работи електронна система за надзор на дефицитните медикаменти ", добави Костов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР