Над 330 000 деца и ученици в цялата страна са

...
Над 330 000 деца и ученици в цялата страна са
Коментари Харесай

МОН е подкрепило над 330 000 деца и ученици за равен достъп до образование

Над 330 000 деца и възпитаници в цялата страна са подкрепени по плановете на Министерството на образованието и науката за еднакъв достъп до обучение и образуване на умеене. Това заяви просветният министър проф. Галин Цоков по време на конгрес в Пловдив, предава nova.bg.

Министърът добави, че 84 000 деца от уязвими групи са били подкрепени в детските градини по плановете на просветителното министерство, както и че се построяват нови учебни здания в София, Варна и Бургас. 

По думите на просветителния министър Галин Цоков дигатализацията е още една опция, стем образованието е още една опция. „ Всъщност, в случай че ние използваме всички благоприятни условия на актуалното обучение освен ще върнем децата в учебно заведение, само че ще ги създадем по-благополучни там ”, сподели той. По думите му планът „ Равен достъп “ до учебно обучение в условия на рецесии “ е почнал по време на пандемията, когато се затвориха учебни здания и тогава с помощта на него 169 хиляди български възпитаници получиха поддръжка.

Учителите бяха снабдени с над 20 хиляди електронни устройства. С над 65 хиляди електронни устройства бяха снабдени учениците, които нямаха компютър, с цел да бъде по-успешно образованието от разстояние у дома и да няма това разделяне в българското учебно заведение ”, сподели  проф. Галин Цоков - министър на образованието и науката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР