Над 32 млн. лв. ще бъде бюджетът на Община Девня

...
Над 32 млн. лв. ще бъде бюджетът на Община Девня
Коментари Харесай

Два пъти скочи бюджетът на община във Варненско за 7 години

Над 32 млн. лева ще бъде бюджетът на Община Девня за 2024 година, стана ясно по време на общественото разискване на плана за бюджет за годината.

" Сумата е двойно по-голяма по отношение на не толкоз далечната 2018 година Най-сериозното ни предизвикателство обаче не е осъществяването на бюджета, а множеството планове, които следва да стартират още през тази година и да бъдат изпълнени до края на мандата. Вече имаме - отвън бюджета, контрактувано финансиране за 60 млн. лева по утвърдени планове “, разяснява кметът Свилен Шитов пред присъстващите в Пленарната зала на общината.

Повече от 10 са плановете, които следва да се извършват по едно и също време. Сред тях са обновяването на съвсем всички публични здания във всяко от селищата на общината, проектирането и монтирането на покривните пространства на обществените здания на фотоволтаици, които да създават ток за осветлението и отоплението на постройките. Предстои да стартират главен ремонт и рационализация на Музея на мозайките, градеж на плувен басейн и градски стадион, замяна на повече от 30 км водопроводи, създаване на канализация, уголемение и рационализация на пречиствателната станция.

" В момента има толкоз доста лостове и механизми, по които общините да аплайват и да осъществят планове. Но и има редица условия, на които би трябвало да отговорим, с цел да се възползваме от средствата. Трябват време, старания и доста добра подготовка. Досега беше елементарно, тъй като, когато тръгваш от нулата, и нов бордюр на тротоара ще бъде видян. Сега всеки може да види на телефона си къде какво се случва, хората – с цялостно право, желаят повече. Това е самобитно състезание, което ангажира хората, на които е гласувано доверие, да работят и да вършат всичко допустимо да отговорят на упованията на жителите на общината “, добави кметът на Девня.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР