Над 32 млн. лв. е извънредната помощ, която ще получат

...
Над 32 млн. лв. е извънредната помощ, която ще получат
Коментари Харесай

Над 32 млн. лв. извънредна помощ за производителите на слънчоглед

Над 32 млн. лева е изключителната помощ, която ще получат българските производители на слънчоглед. Парите бяха отпуснати от Брюксел като незабавна мярка за подкрепяне на зърнопроизводители от най-засегнатите от украинския импорт страни-членки.  

Наредбата за изискванията и реда за даване на незабавна финансова помощ на земеделските стопани, отглеждащи слънчоглед, беше  публикувана вчера в " Държавен вестник ". В нея е записано, че приемът на документи за подпомагането ще стартира пет работни дни след обнародването ѝ. Предвижда се приемът да е в границите на 10 дни, е записано още в документа.

Бюджетът по помощта е  в размер на съвсем 32,76 млн. лева като е възможно и в допълнение национално финансиране. Ставките за обособените производители ще станат ясни след привършване на приема и след инспекция на документите на претендентите, планува още наредбата. Парите ще бъдат изплатени до края на септември.

Извънредната помощ е аргументирана с разбор на обстановката и  открит значителен дисбаланс на пазара на слънчоглед в страната – внезапно повишен импорт на украински слънчоглед който въздейства директно върху българския пазар и оказва напън върху цените.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР