Над 32 000 са смъртните случаи от COVID-19 нас към

...
Над 32 000 са смъртните случаи от COVID-19 нас към
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Много вероятно е това да е последната COVID вълна

Над 32 000 са смъртните случаи от COVID-19 нас към 18 януари . Към вчерашна дата 14-дневната заболеваемост у нас е 1144 на 100 000.
Има растеж на пациентите в лечебните заведения като за седмица той е над 60%.

Toва сподели по време на чуването си пред парламентарната комисия по туризъм основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев .
 Кунчев здравна комисия Георги Димитров
От думите му стана ясно, че пикът на актуалната вълна се чака до две-три седмици . " Смятаме, че януари - февруари ще бъде доближат пикът и ще стартира сериозен спад, само че това няма да стане в един и същи миг за цялата страна ", добави той.

" Много евентуално е това да е последната вълна ", счита доцентът

Кунчев не се ангажира да предвижда какъв брой време ще продължат здравните ограничения, които към момента не са и на национално равнище и за момента ще бъдат въведени от няколко области, където е най-висока заболеваемостта. " Смятам, че до края на февруари или първата половина на март, нещата би трябвало да тръгнат към нормализация ", сподели основният държавен контрольор.
 Кунчев здравна комисия Георги Димитров
Той подсети, че още преди месец е предизвестил, че тази вълна няма толкоз мощно да засегне здравната система, което се удостоверява от досегашните събития, само че ще засегне стопанска система.

Той даде образец с това, че в столичната РЗИ сега работят 55 на 100 от заетите, а останалите са под карантина.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР