Над 31% от жителите на Пловдив и областта са вече

...
Над 31% от жителите на Пловдив и областта са вече
Коментари Харесай

Над 31% от жителите в Пловдивско са ваксинирани

" Над 31% от жителите на Пловдив и региона са към този момент имунизирани ", заяви доктор Сийка Димчева, шеф на РЗИ.

" Пловдив е с малко по-добри индикатори от тези за страната ", добави Димчева. " Цифрите, които се регистрират в последните седмици, са положителни, само че могат да бъдат доста по-добри. Обхватът на имунизация не е този, към който се стремим, само че въпреки всичко той е 31% имунизирани в региона, а би трябвало да бъде и повече “, сподели доктор Димчева.

" Но пловдивчани са и малко по-различни и аз имам вяра, че ще откликнат в следващите дни и повече хора. Разкритите кабинети за имунизация в РЗИ работят 7 дни в седмицата , има разкрити пунктове за имунизация в " Метро " - в петък, събота и неделя, и още 28 имунизационни пункта в региона.

Ваксинаиця може да се направи и при общо практикуващите лекари. Ние в действителност имаме ресурса да покрием с по-голям обсег популацията на Пловдив “ , счита още доктор Димчева.

Проблемни зони има към момента и те са свързани със спецификата на съответните места и население. Въпреки всичко, РЗИ прави оптималното имунизацията да стигне до по-голям брой хора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР