Над 3020 проверки са извършили през октомври горските стражари към

...
Над 3020 проверки са извършили през октомври горските стражари към
Коментари Харесай

Три коня, 16 каруци и коли в плен на горските

Над 3020 инспекции са направили през октомври горските стражари към Североизточно държавно дружество, което стопанисва държавните гори в областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен. Служителите на 13-те горски и пет ловни стопанства са открили бракониерска сеч на 40,5 кубика дървесина. От нарушителите, засечени да правят нерегламентиран рандеман на дърва за огрев, са иззети 13 каруци, 3 коня и 3 автомобила. Сред арестуваните движимости, послужили за закононарушение, има и моторен трион и други принадлежности за дърводобив.

Системните инспекции на горските стражари не престават, предизвестяват от СИДП. Мобилните екипи правят обход на територията, като остава засилен контролът на местата с висока централизация на нарушавания.

При подозрения за противозаконен рандеман на дървесина жителите да подават сигнали на телефон 112, молят от СИДП. Извършването на сеч, товарене, превозване, придобиване, предпазване и преправянето на дървесина без позволение се санкционират с санкция от 50 до 3000 лева Ако противоправните дейности са с комерсиална цел от юридическо лице или едноличен търговец, административното наказване е глоба от 100 до 5000 лева

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР