Над 3000 подписа в подкрепа на изграждането на АМ Струма

...
Над 3000 подписа в подкрепа на изграждането на АМ Струма
Коментари Харесай

Жители на Кресна, Симитли и селата събраха над 3000 подписа за скоростно завършване на АМСтрума през Кресненското дефиле

Над 3000 подписа в поддръжка на построяването на Автомагистрала Струма през Кресненското дефиле са събрали поданици на Симитли, Кресна и селата. Местните поданици упорстват автомагистралата да бъде довършена в най-кратки периоди, по утвърждения вид - в посока София да бъде построено ново трасе отвън дефилето, а в посока Гърция да се употребява съществуващия път Е-79, след неговата рехабилитация.

Подписката е адресирана до Министър ръководителя акад. Николай Денков, до Вицепремиера Мария Габрел, до Министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, до Министъра на превоза Георги Гвоздейков, до Министъра на околната среда и водите Юлиян Попов, както и до Агенция „ Пътна инфраструктура “ и Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ и през днешния ден ще бъде входирана.

Ето какво пишат уредниците на подписката съдружие " Бъдеще за индивида, спорта и туризма в Кресненското дефиле. Публикуваме без интервенция:

Провокирани от информацията, която се популяризира из медиите, че жителите на Кресненското дефиле са срещу довършването на Автомагистрала Струма, от съдружие „ Бъдеще за индивида, спорта и туризма в Кресненското дефиле “ организирахме подписка в поддръжка на довършването на Автомагистрала Струма през Кресненското дефиле в най-бързи периоди.

Само за три дни събрахме над 3000 подписа на хора, живеещи по поречието на река Струма в градовете Кресна и Симитли и селата Брежани, Крупник, Черниче, Полето, Железница, Мечкул, Ощава, Долно Осеново, Ракитна, Полена, Градево, Сушица и други.

Те поддържат утвърденото трасе на автомагистрала „ Струма “, което планува в посока София да бъде построено ново трасе отвън дефилето, а в посока Гърция да се употребява съществуващия път Е-79, след неговата рехабилитация, включваща всички уреди - мостове, тунели, водостоци и други, някои от които не са ремонтирани от повече от 20 години.

Хората от района не могат да чакат повече да бъде довършена автомагистралата, която трябваше да бъде подготвена преди повече от 15 години. На нас, хората, които всекидневно пътуваме през дефилето, с цел да стигнем до работа, до земите си, до родственици, до родното си място, през дейния летен сезон ни се постанова да чакаме в безкрайни тапи.

Освен това всеки от нас познава най-малко по един умрял или тежко ранен от злополука в дефилето, и е извънредно време нашият живот да бъде подложен преди всичко.

Изпълнението на гореспоменатия вид на Автомагистрала „ Струма “ ще подсигурява:

1. Безопасността на придвижване, без тежки произшествия със починали и потърпевши хора;

2. Намаляване на шума, праха и автомобилните газове през селата и градовете, в резултат на непрекъснатия целогодишен поток от коли и задръствания;

3. Довършване на пътните възли при Кресна и Симитли и преустановяване на километричните тапи, при свързването с пътя за Банско и връзката с лот 3. 3. на автомагистралата при Кресна;

4. Запазване на икономическото развиване и поминъка на хората в Кресна и Симитли.

5. Недопускане натрупването на милионите тонове изкопани земни маси, които биха се образували от строителството на дългия 16 км тунел. Преминаването в продължение на няколко години на голям брой тежкотоварни коли, извозващи тези радиоактивни маси през селата и градовете до местата за разтоварване.

Затова през днешния ден 20. 06. 2023г., ще входираме подписката до Министър ръководителя акад. Николай Денков, до Вицепремиера Мария Габрел, до Министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, до Министъра на превоза Георги Гвоздейков, до Министъра на околната среда и водите Юлиян Попов, както и до Агенция „ Пътна инфраструктура “ и Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “.

В.Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР