Над 3000 пловдивчани изпълниха местата на Античния театър, за да

...
Над 3000 пловдивчани изпълниха местата на Античния театър, за да
Коментари Харесай

Лили Иванова вдигна 3000 пловдивчани на крака на Античния, днес – ново шоу

Над 3000 пловдивчани извършиха местата на Античния спектакъл, с цел да се насладят на концерта на Лили Иванова.

Примата на българската сцена и „ Li Orchestra “ безусловно взриви публиката с осъществяванията си.

През целия концерт публиката бе на крайници на античното оборудване, като безусловно няма къде да хвърлиш игла. Хора, които не са съумели да си купят билет, слушаха концерта от оградите.

За първи път Лили Иванова подари на публиката си в Града под тепетата два концерта един след различен. Причината е големия интерес, като са продадени над 6000 билета.

Пловдивската аудитория още веднъж чу шлагера " Ветрове ". Той е напълно с нов аранжимент, дело на известния пловдивски музикант Ангел Дюлгеров. " Студ " и " Животът " са песни, които Лили Иванова извършва още веднъж в Националното турне 2022, съобщи асистентът й Николай Недеков.

Сред другите шлагери, които тя показва, са ”Искам те”, " За тебе бях”, „ Щурче “, „ Детелини “, и „ Панаири “.

В​ цяла България феновете й са хора от всички възрасти. Концертите до момента демонстрират, че има и доста младежи, които са родени доста откакто тя към този момент е одобрена звезда.

Млади и остарели знаят наизуст текста, както на тези песни, по този начин и на останалите шлагери. Българската аудитория продължава да се изумява от положителната форма на певицата. Финалните акомпанименти на концертите на Лили елементарна са с песента „ Предупреждение” на Тончо Русев и Дамян Дамянов.

Представянето на попприма продължава повече от час и половина. За него тя излиза с 15-сантиметрови токчета, а по-късно във вихъра на най-ритмичните песни захвърля обувките и стартира да танцува боса.

След всяка своя ария Лили приема бурни овации с високо вдигнати ръце. Предишното посещение на примата в Пловдив бе през септември 2021 година.

Билетите за концерта тази вечер бяха продадени единствено за ден и половина в Пловдив. Преди това за изявите й в Стара Загора и Ловеч те бяха изчерпени за по-малко от 24 часа.

Певицата има толкоз правилни почитатели, че някои от тях са си купили билети и за двете вечери.

Преди ден певицата събра хиляди в Созопол. Още стотици летуващи слушаха концерта й отвън загражденията и снимаха с телефони оттова. Накрая тя излезе, поздрави ги и им се поклони.

„ Li Orchestra “ са в състав: Ангел Дюлгеров, който извършва солата на китара, Орлин Цветанов на цигулката, Огнян Енев - на пиано, на тромпет и саксофон. На контрабас и бас китара е Веселин Веселинов, Росен Ватев – на ударните и перкусии, Иван Йорданов - Чери - китари и трио LaTiDa.

Всички аранжименти звучат съвременно и са дело на Ангел Дюлгеров. Силен прочувствен миг в програмата са неговите сола, както и тези на цигуларя Орлин Цветанов и пианиста Огнян Енев. Веселин Веселинов-Еко е на контрабас и бас китара, а Росен Ватев - на ударните и перкусии.

Националното турне на Лили Иванова, стартира в родния ѝ град Кубрат на 14 април и ще продължи до края на годината. След Пловдив турнето продължава на 24 август в Пазарджик. През октомври Лили Иванова ще пее в Хасково, Ямбол, Сливен, Смолян, Панагюрище, Сандански, Благоевград. През ноември - в Шумен, Русе, Добрич. Кулминацията на турнето е в София на 4 декември.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР