Над 3000 писма ще бъдат входирани до президента Румен Радев.

...
Над 3000 писма ще бъдат входирани до президента Румен Радев.
Коментари Харесай

Над 3 хиляди писма до Румен Радев: Защо се бави указът за отделянето на Обзор

Над 3000 писма ще бъдат входирани до президента Румен Радев. Всяко от тях съдържа въпроса за какво се бави указът за отделянето на Обзор и още 6 села в независима община, за което се организира референдум преди година, оповестява БТВ.

Датата на провеждането на референдума е 28 Февруари 2021 година, само че след една година и един един месец декрет на президента към момента няма. Затова и хората са подхванали тази самодейност.

Куриерите, които ще занесат писмата на президента, ще пискат и незабавна среща с него и правните съветници за решаването на проблема.

„ Молим президента и имаме вяра в него и в неговата правдивост. Да се съблюдават законите и конституцията на България. Това е желанието на всички хора от Обзор и селата “, изясни Христо Янев – кмет на Обзор.

Той беше безапелационен, че това не е митинг, а самодейност. „ Ще помолим президента да разпише указа и да съблюдава директната народна власт, на която той постоянно е казвал, че доста държи. На прага сме на летния сезон, а всичко е с краката нагоре. Тепърва ще би трябвало да се отдават търговски площи и отново ще има принуда от община Несебър. Няма да се дадат търговски площи на доста хора и това е “, споделят хората от Обзор.

Очаква се и контрапротест в прилежащото село Баня.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР