Над 3000 души се събраха на протест в Асеновград по

...
Над 3000 души се събраха на протест в Асеновград по
Коментари Харесай

В Асеновград е страшно, над 4000 протестиращи искат "смърт за виновните", изведоха ромите от махалата!

Над 3000 души се събраха на митинг в Асеновград във връзка конфликтите сред група роми от локалната махала и деца от клуб по спортно гребане. Множеството протестиращи са охранявани от пътен кордон от служител на реда. Шествието направи една обиколка на центъра на града и се насочи към ромската махала.

Сред протестиращите има представители на футболните агитки. Над 200 рокери съумяха да се включат в шествието, без значение че бяха арестувани в постъпите на центъра.

Хората скандират " Българи юнаци ", " желаеме си България " и " гибел за отговорните ". Пеят се патриотични песни и химнът.

Начело на шествието са църковни хоругви. Всички постъпи на Асеновград са блокирани от полиция и жандармерия. Затворени са от компактен кордон и всички улици, които водят към центъра на града.

В помощ на служителите на реда от Пловдив и Асеновград има чиновници на жандармерията от цялата страна: София, Хасково, Пазарджик, Ямбол, Кърджали.

В момента шествието е спряно на кръговото кръстовище на църквата " Свети Атанасий " от дълготраен кордон служители на реда и жандармерия. Има и водно оръдие.

Полицаите, охраняващи всеобщото събитие също наброяват 3000-4000 хиляди.

Същевременно от шефа на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков стана ясно, че нелегално пребиваващите в ромската махала " Лозница ", които нямат непрекъснат адрес там са изведени от митинга.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР