Над 3000 души протестираха в Букурещ срещу корупцията в Румъния,

...
Над 3000 души протестираха в Букурещ срещу корупцията в Румъния,
Коментари Харесай

Хиляди протестираха срещу корупцията в Букурещ

Над 3000 души стачкуваха в Букурещ против корупцията в Румъния, съобщи БГНЕС.
Демонстрантите се събраха на площад "Виктория " и бяха с включено осветяване на мобилните си телефони. Правният съветник Ирина Панзару упрекна държавното управление, че желае да превземе правосъдната система след опита за промяна на основния прокурор. "Мисля, че малко по малко вървим към тирания и съм ужасена от този факт ", сподели Панзару.
В събота вечер на същия площад над 100 000 души участваха в митинг, проведен от ръководещата коалиция в Румъния против "злоупотребите в правосъдната система в страната ". На митинга участваха министър председателят на страната Виорика Дънчила и много министри от нейния кабинет. На големи транспаранти пишеше: "Стоп на сталинистките процеси " и "Искаме правораздаване, а не политическа полиция ".
Лидерът на ръководещата Социалдемократическа партия Ливиу Драгнеа, който се счита за най-мощната политическа фигура в Румъния, чака присъдата си от антикорупционен развой на 21 юни. Според следствието Драгнеа е основал проведена незаконна група, която е фалшифицирала документи с цел да получи средства от Европейски Съюз. Поради друга присъда от 2016 година, за изборна машинация, той не може да бъде определен за министър председател на Румъния.
Антикорупционната организация досега е повдигнала обвинявания против 713 държавни чиновници, в това число 28 кмета и един сенатор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР