Над 3000 души чакаха повече от три часа в петък

...
Над 3000 души чакаха повече от три часа в петък
Коментари Харесай

Мултимедия на поклонението пред разстреляния Христов! Всички бяха съкрушени от…

Над 3000 души чакаха повече от три часа в петък за последно довиждане с убития показно в София предприемач Петър Христов. Поклонението пред тленните остатъци на предприемача беше в Двореца на културата и спорта „ Васил Левски” във Велико Търново. Преди това опелото е било в стеснен фамилен кръг в Преображенския манастир и осъществено от игумена отец Георги, написа "Борба ".

Сред множеството хора с венци и цветя в ръце имаше политици, предприемачи, сътрудници в бизнеса, служащи във компаниите и стотици търновци. Сред присъстващите бяха кметове, лекари, юристи, адвокати, някогашни служители на реда, някогашни хора от властта. Да се простят с Петър Христов, бяха пристигнали негови сътрудници от София и други градове в страната.

Тленните остатъци на убития предприемач бяха положени в най-голямата зала във Велико Търново за поклонение от 12 часа. Охраната от компаниите на холдинга стартира да пропуща хората много по-късно, а някои даже не съумяха да влязат вътре, с цел да поднесат своите съболезнования на околните на 49-годишния погубен в столицата мъж.

Почернени от тъга, край затворения ковчег на Петър Христов, бяха майка му Момка Манолова, брат му Димитър Манолов и брачната половинка му Десислава, брачната половинка на починалия Паулина, щерка му Михаела и синът му Петър.

На огромна мултимедия вървяха фотоси от детството, юношеството, студентството, сержантското учебно заведение, от бизнесначинанията и от фамилния живот на предприемача.

„ Той считаше, че когато човек е паднал, най-нормалното е да се наведеш и да му подадеш ръка. През 2008 година беше определен за един от достойните българи поради помощта си за лекуването на Мануела Горсова. През 2009 година получи наградата „ Дарител” на Националното съдружие на общините, притежател е на премията „ Велико Търново” и на оценката „ Скритото добро” на Столична община. Човек с задача, който вярваше в своята страна и бе опора за фамилията си, потвърден водач и неоспорим авторитет…”, бе част от траурното слово, прочетено в залата преди минутата безмълвие.

Сред многото съболезнователни телеграми бе и тази на някогашния дипломат на Израел у нас Шаул Камиса Раз. Той споделя, че се е надявал тази година Петър Христов и кметове от страната да му гостуват в дома. Дипломатът, който бе у нас до 2015 година, напомня чудесните общи планове и съдействието, което е имал с Петър Христов. След дългото сбогуване погребението е било осъществено в стеснен фамилен кръг.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР