Над 3000 дружества подадоха годишните си декларации за облагане с

...
Над 3000 дружества подадоха годишните си декларации за облагане с
Коментари Харесай

От следващата седмица НАП пуска попълнена декларация за физически лица

Над 3000 сдружения подадоха годишните си заявления за облагане с корпоративни налози през първия ден от акцията за оповестяване на приходите на юридическите лица - 1 март, оповестява Националната организация за приходите (НАП). До 30 юни те би трябвало да заявяват корпоративен налог (по член 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане), налог върху разноските, налог върху приходите на бюджетните предприятия, както и налог върху активността от опериране на кораби. Декларациите се подават напълно онлайн през Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, налични с дипломиран електронен автограф (КЕП).

Срокът за заплащане на тези налози е 30 юни, като това може да стане онлайн посредством виртуалния ПОС терминал на Национална агенция за приходите (е-услугата за заплащане с карти), във всяка банка с попълване на платежно разпореждане или вносна записка за издължаване към бюджета или с пощенски запис.

Физическите лица, извършващи активност като търговци, еднолични търговци и аграрни стопани, избрали този ред на облагане, също подават годишните си данъчни заявления до 30 юни.

През идната седмица в Портала за е-услуги на Национална агенция за приходите ще е налична и електронната авансово попълнена данъчна декларация за облагане на приходите на физически лица. Потребителите, които имат личен идентификационен код (ПИК) или КЕП, ще могат да се възползват от въведената информация за получени от тях приходи от трудови правни отношения, цивилен контракти и възнаграждения, някои приходи от наем, получени суми от продажби в интернет, данни за закупен стаж и информация за прекачване на транспортно средство и др.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР