Над 300 незаконни сергии и бараки са превзели Златни пясъци.

...
Над 300 незаконни сергии и бараки са превзели Златни пясъци.
Коментари Харесай

Портних: Заради стотиците сергии с гащи и чорапи в Златни пясъци, комплексът се е превърнал в битак

Над 300 противозаконни сергии и бараки са завладяли " Златни пясъци ". Констатацията е направена при инспекция на контролните органи. Къде са ситуирани, за какво е позволено нарушаването и какви ограничения се взимат сега?

Според кмета Иван Портних поради стотиците сергии с гащи и чорапи, комплексът се е трансформирал в битак.

" Това не е от през вчерашния ден. Разрешенията би трябвало да се издадат от основния проектант на общината, по тази причина ние още преди две години декларирахме, че сме срещу тази баракизация и такива позволения не са издадени. Алармирахме и РДНСК, които са органът, който може да отстрани сергиите. Има огромен отпор, тъй като става дума за облага от милиони левове. С тях има проблеми с звук и отпадъци ", съобщи той пред Nova News.

По думите му е извънредно време това да бъде прекъснато.

" Надяваме се да не тегне политически чадър над бараките. Призовавам министъра на туризма да вземе ограничения и да не утвърждава схемите, с които те получават място в курорта. Варненци не вървят на " Златни пясъци " поради бараките. Те закриват морето и това към този момент не наподобява на най-големия комплекс в Северното Черноморие. 308 са обектите без позволение, само че те са комплекси от сергии, в действителност са доста повече ", разкри Портних.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР