Над 300 миньори може да останат без работа в Рудозем,

...
Над 300 миньори може да останат без работа в Рудозем,
Коментари Харесай

Съкращават над 300 миньори в Рудозем заради кризата с коронавируса

Над 300 миньори може да останат без работа в Рудозем, оповестява БНР.

Причината е, че предприятието " Рудметал " ще бъде затворено.

Кметът на община Рудозем Румен Пехливанов изясни, че повече от година има усложнения в работата на предпирятието. Тъй като през последните месеци внезапно е спаднала цената на металите на интернационалните тържища, се е стигнало до очистване на активността.

Той акцентира, че за Рудозем рудодобивът е структуроопределящ бранш. По негови данни в " Рудметал " са заети 350 души, като към 300 души се обрисува да изгубят работата си до месец.

Пехливанов разясни, че физическата разпродажба на един рудник значи той да бъде наводнен, което значи, че е съвсем невероятно да бъде пуснат още веднъж при интерес от нов вложител.

От предприятието към този момент са уведомили Инспекцията по труда за идните съкращения. Ние сме дребна община и това е страховит удар върху локалната стопанска система, посочи кметът.

Той уточни, че се търсят разновидности за привличане на различен вложител, който да поеме рудника.

От своя страна изпълнителният шеф на " Рудметал " инж. Митко Младенов изясни пред Радио Пловдив, че от началото на юни ще бъдат освободени 250 души - 90% от личния състав на предприятието. Причината била, че поради пандемията спада търсенето и цената на металите на интернационалните тържища. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР