Над 300 милиона лева са инвестира в изграждането на спортна

...
Над 300 милиона лева са инвестира в изграждането на спортна
Коментари Харесай

300 млн. лв. дадени за спортна инфраструктура

Над 300 милиона лв. са влага в построяването на спортна инфраструктура, разгласи министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Откриването на „ Асикс Арена “ е част от огромна стратегия по възобновяване на оборудванията у нас.

„ В първия миг, когато одобрих предлагането на господин Борисов да работя за българския спорт, една от фантазиите ми беше да видя тази зала реновирана – призна Кралев. – Положихме доста старания и съм доста благополучен. От 2010-а до момента сме вложили над 300 милиона лева в реконструиране на спортни уреди и продължаваме напред. Следва възобновяване на стадион „ Академик “ и дотъкмяване на залата в Бургас, тъй че спортистите ще имат не един, а доста домове. Вече има и доста деца, които желаят да упражняват, това един ден ще им се отплати. “

Ремонтът е на обща стойност от 7 млн. лева Четири милиона са лични средства на сдружението „ Академика 2011 “, което стопанисва оборудването, а 3 млн. лева са по контракт за енергийна успеваемост. Новият потенциал на залата е 2600 седящи места, които могат да се усилят до 6000 за културни събития.

„ Асикс Арена “ има чисто нова писта с 4 коридора и цялостен комплект уреди за лека атлетика.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР