Над 300 малки художници от цялата страна показаха в рисунки

...
Над 300 малки художници от цялата страна показаха в рисунки
Коментари Харесай

Освобождението през погледа на децата

Над 300 дребни художници от цялата страна демонстрираха в рисунки по какъв начин наподобява Освобождението в детските очи. Националният конкурс се организира за 21-ва поредна година в Панорама " Плевенска епопея " в навечерието на Трети март, а уредници са Плевенският военноисторически музей и Община Плевен. Най-добрите детски рисунки бяха показани в специфична галерия в Панорамата, а спечелилите получиха награди.

Плевен

Героите от Българското Възраждане, Плевенската епопея и боевете при Шипка, паметниците на признателността са най-честото ентусиазъм на създателите. Най-малките художници са на 4 години.

Седмокласничката Кристина Станева от Плевен взе участие за трети път, а за втори печели огромната премия.
Кристина Станева, притежател на Голямата премия: Всеки би трябвало да уважи този празник, тези хора и тези значими събития по някакъв метод и това е моят вид да им се отблагодаря, тъй като в действителност са създали нещо велико.
Сред отличените е четвъртокласникът Мартин Младенов от русенското село Долна Студена. Той взе участие за първи път в състезанието и с горделивост взе своята поощрителна премия. Споделя, че постоянно рисува, а тематиката за Освобождението мощно го заинтригувала.
Мартин Младенов: На моята рисунка бях нарисувал Ботевата чета, а ето тук и кораба " Радецки ".
За състезанието са пристигнали рисунки от 14 области в страната. Децата се включиха с голямо предпочитание, сподели преподавателят Севдалина Стоянова.
Севдалина Стоянова, начален преподавател: Радват се, когато има такива тематики и на драго сърце работят по тях. Сега вършим първите стъпки, след това ще надграждаме, само че като почтени българи би трябвало да знаем историята си.
Изложбата ще може да се види в залите на Панорамата в Плевен до края на март. В деня на Националния празник неповторимият исторически обект ще работи със свободен вход.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР