Над 300 жители от селата Мало село, Големо село и

...
Над 300 жители от селата Мало село, Големо село и
Коментари Харесай

Жители на 3 села настояват за спиране на камиони с въглища от мини Бобов дол

Над 300 поданици от селата Мало село, Големо село и Мламолово са изпратили намерено писмо до кмета на Бобов дол Елза Величкова, до регионалния шеф на Кюстендил Виктор Янев, до омбудсмана Мая Манолова и до президента Румен Радев с искане за прекъсване на тежките камиони с въглища от мини " Бобов дол ", които минават през селата и провокират вреди по къщите и дворовете им. Въглищата са за Топлоелектрическа централа " Бобов дол " и камионите се движат всекидневно.

Тежките над 20 тона камиони с въглища разрушават основната улица в Бобов дол и през селата Мало село, Големо село, Мламолово, недоволстват присъединилите се в отвореното писмо. Има напукани къщи, паднали мазилки, паднали или развалени покриви от вибрациите. Проблемът ескалирал, откакто от пролетта на 2018 година е въведена възбрана камионите да минават през друго обитаемо място – Долистово.

Има алтернативен  път, през който може да се движат товарните коли, само че той е в неприятно положение и те го заобикалят.  От няколко месеца различният път се ремонтира и укрепва, общината е осигурила инертни материали, цялостното възстановяване на положението му обаче е проблем на мини " Бобов дол ", сподели кметът на общината Елза Величкова. Тя е забранила минаването на камионите на ТЕЦ-а по четвъртокласната пътна мрежа. Участък от към 3 километра на улица Георги Димитров, както и през трите села, е републикански път и възбраната не може да бъде наложена. Това може да разпореди регионалното Пътно ръководство в Кюстендил.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР