Над 300 хил. лева са намерени в домовете на задържаните

...
Над 300 хил. лева са намерени в домовете на задържаните
Коментари Харесай

Над 300 хил. лева в домовете на задържаните данъчни

Над 300 хиляди лв. са открити в домовете на арестуваните преди два дни 11 данъчни. Сред тях са инспектори, шефове на екипи и началник на бранш в Национална агенция за приходите. 

Информацията, която са получили от ГДБОП, е тръгнала от данни за приключване на информация от междуведомствения координационен център за противопоставяне на контрабандата, съобщи шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев по бТВ. Те са установили, че избрани чиновници на Национална агенция за приходите предизвестяват търговци за предстоящи инспекции. 
Така през октомври м.г. почнала работата по разплитането на по-голямата скица. 

Данъчните са притискали посредством инспекции съответните търговски обекти – при установени нарушавания или фиктивни нарушавания са „ стимулирали ” съответните търговци, с цел да не бъдат глобени ”, изясни прокурор Гешев.

Рушветът бил получаван по разнообразни способи, като един от по-оригиналните е дружно с контролната покупка, която проверяващите вършат, с цел да ревизират изправен ли е касовият уред. В други случаи поисканите пари идвали през медиатори.

Сумите от всеки обект са сред 500 и 5000 лева Гешев уточни, че има и данни за забъркани на по-високи равнища, само че към момента няма събрани задоволителни доказателства, с цел да се пристъпи към дейности по отношение на тях. 

„ Проблемът е в две насоки. Ако има нарушаване, то парите не влизат в страната. Когато са натискани и изнудвани съответните търговци, вместо страната да подкрепя дребния бизнес, тя го унищожава ”, безапелационен бе шефът на спецпрокуратурата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР