Над 300 души са пострадали в прерасналите в сблъсъци със

...
Над 300 души са пострадали в прерасналите в сблъсъци със
Коментари Харесай

Над 300 пострадали и над 600 арестувани в хода на протестите в Чили

Над 300 души са потърпевши в прерасналите в конфликти със силите на реда митинги в Чили против покачването на цените на билетите за метрото, съобщи ТАСС, като се базира на представител на локалните управляващи.

Задържани са над 600 души, като от тях 308 са били арестувани в столицата Сантяго, а 352 души са били арестувани в столицата Валпараисо.

Президентът на Чили Себастиан Пинера вкара изключително състояние в още три града на страната и прилежащите им общини - Ла Серена, Кокимбо и Ранкагауа поради митингите.

Извънредното състояние ще е в действие за 15 дни и при нужда ще бъде удължено.

Извънредно състояние поради митингите беше оповестено към този момент в столицата на Чили Сантяго, в провинция Консепсион и в региона на Валпараисо. В Сантяго от нощес е въведен и полицейски час, който продължи от 22 ч. до 07 ч. локално време.

Цените на билетите за метро бяха увеличени приблизително с 30 песо до оптимално 850 песо (1,2 долара). Това породи митинги, прераснали в принуждение сред стачкуващи и силите на реда. Заради усложнената обстановка президентът Пинера анулира покачването на цените на пътуванията в публичния превоз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР