Над 300 деца участваха в концерт-спектакъла, посветен на 70 годишнината

...
Над 300 деца участваха в концерт-спектакъла, посветен на 70 годишнината
Коментари Харесай

Над 300 деца се включиха в празника на ОДК - Варна

Над 300 деца участваха в концерт-спектакъла, отдаден на 70 годишнината на Общинския детски комплекс в морската столица. Тържеството се организира в Драматичния спектакъл „ Стоян Бъчваров “. Гост на събитието кметът на Варна Иван Портних, който поздрави присъстващите и връчи почетен плакет на шефа на ОДК Монка Николова. 

" Варна постоянно е бил град с най-активна креативна работа с деца! Затова точно от школите на ОДК потегля сполучливата професионална кариера на доста артисти, художници, артисти, с които се гордеем!  Благодаря сърдечно на вдъхновителите на тези гении! На всички, които са положили основите на креативната работа с децата преди 70 години и които през днешния ден надграждат основаното ", сподели кметът. Той добави, че Община Варна ще даде постройката на Младежкия дом за креативната работа на школите. Монка Николова, от своя страна, благодари за дейното съдействие с общината и връчи на кмета плакет във връзка годишнината. 



В представлението участваха ученици на детски хор " Добри Христов ", детски фолклорен отбор " Българче ", вокалните ансамбли " Звездни струни " и " Сребърни звънчета ", Варненска детско-юношеска опера, студио и школа " Балет, балет " Вива денс ", театралните школи " Вълшебната завеса ", " Глобус " и " Златното ключе ". 

Общинският детски комплекс е най-големият център в страната, разполага с 34 школи, 40 преподаватели и в него се образоват към 2700 деца от 5 до 18 година в региона на науките, технологиите, изкуствата и спорта. 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР