Над 300 деца от цялата страна ще вземат участие в

...
Над 300 деца от цялата страна ще вземат участие в
Коментари Харесай

Над 300 деца в 24 постановки показват артистични умения в театралния фестивал „Талантино“ в Благоевград

Над 300 деца от цялата страна ще вземат присъединяване в юбилейното десето издание на Детския сценичен фестивал „ Талантино “.

В рамките на три дни Благоевград ще се трансформира в сцена за млади гении, които запленени от магията на театралното изкуство ще покажат своите артистични умения, превъплъщавайки се в разнообразни функции в 24 представления. Прегледът на театралните школи стартира на 16 юни (петък) и ще продължи до 18 юни (неделя).

„ Програмата, която сме подготвили за X юбилейно издание на фестивала „ Талантино “ е доста богата и включва от типичен до модерни творби. За първи път тази година ще има детско жури, което ще връчи награди в категориите „ Най-сладко зрелище “, „

Най-як артист “ и „ Най-яка актриса “. Спектаклите ще се играят на сцената на кукления спектакъл в Младежкия дом и в зрителната зала на Военния клуб в Благоевград. Входът е свободен “, сподели на конференция Браминир Митов, основен живописен началник на държавна такса „ Проф. Енчо Халачев “, който дружно със Силвия Домозетска, шеф на Дирекция „ Култура, спорт и туризъм “ в Община Благоевград и Гергана Митова, шеф на държавна такса „ Проф. Енчо Халачев “ показаха детайлности за предстоящото културно събитие.

С постановката „ Снежанка и джуджетата “ на 16 юни, от 10.00 часа, домакините от държавна такса „ Проф. Енчо Халачев “ ще слагат началото на детския сценичен фестивал. Официалното разкриване на събитието е в петък от 19.30 часа във фоайето на кукления спектакъл, след което следва постановката „ Ромео и Жулиета “. В 21.30 часа в Stage bar „ Драмеди Бенд “ ще изнесе концерт.

Победителите в другите категории тази година ще бъдат избрани от жури в състав: Теодор Елмазов, Любомир Фърков, Цветан Николов и доцент доктор Милена Анева. Официалното награждаване на призьорите ще стартира в 20.30 часа в неделя, след финалната режисура „ Индже “ на „ Арт Асоциация „ Водолей “ - София. Организатори на събитието са държавна такса „ Проф. Енчо Халачев “ и Община Благоевград.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР