Над 300 деца и родители ще запомнят като урок по

...
Над 300 деца и родители ще запомнят като урок по
Коментари Харесай

Концерт за будителите събра стотици деца във Варна

Над 300 деца и родители ще запомнят като урок по родолюбие концерта, който ги събра в Градската художествена изложба на Варна във връзка Деня на будителите. Това беше третото подред за тази година събитие от поредност " Музикална приказка ", част от програмата " Варненско лято за деца " - самодейност на дирекция " Култура и духовно развиване " на Община Варна, Международния музикален фестивал " Варненско лято " и НУИ " Добри Христов ".

Концертът, отдаден на националните будителите, мина под мотото " Българско - съвременно и класическо ". Младите музиканти от симфоничния оркестър на НУИ " Добри Христов " с диригент Страцимир Павлов извършиха с типичен произведения от емблематичните български композитори Петко Стайнов, Веселин Стоянов, Панчо Владигеров, Марин Големинов. На сцената излязоха още детският перкусионен отбор, реализатори на национални песни и гайдарчета. След финала на формалната стратегия децата имаха опция да опитат да свирят на музикални принадлежности.

Последният за годината от поредицата безвъзмездни концерти за деца и родители ще бъде на 26-ти ноември в Градската художествена изложба. Темата ще бъдат коледните и новогодишни музикални обичаи от целия свят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР