Над 300 000 са българските граждани, полагащи труд от първа

...
Над 300 000 са българските граждани, полагащи труд от първа
Коментари Харесай

Важно за пенсионерите: ето колко се сдобиха с втора пенсия з...

Над 300 000 са българските жители, полагащи труд от първа и второкласен у нас, които взимат втора пенсия.

Към края на декември 2020 година 312 866 души са българите, упражняващи по-високорискови специалности, като водачи, локомотивни машинисти и техните помощници в БДЖ, минни спасители, стюардеси и стюарди, служащи, заети подземен, или такива, заети в производството на пиротехнически субстанции, и доста други.

Това демонстрират данните от предварителните резултати от активността по в допълнение пенсионно обезпечаване за 2020 година на Комисията за финансов контрол (КФН), написа " Монитор ".

Реално в обсега на първа и второкласен труд у нас попадат специалности с по-висок риск за здравето и живота на чиновниците. Тук влизат българите, които събират или преработват радиоактивни боклуци и отработено нуклеарно гориво, тези, които са заети в металургията, в багрилна кухня в текстилното произвеждане, или такива, непрекъснато извършващи работа в хладилни пространства на хладилници за надълбоко заледяване при температура по-ниска от минус 10°C.

Във второкласен попадат и част от хората на изкуството като балерини, балетисти, танцьори, циркови актьори, като акробати, гимнастици, балансьори и други.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР