Над 30 участници взеха участие в кръгла маса на тема

...
Над 30 участници взеха участие в кръгла маса на тема
Коментари Харесай

Какви са добрите практики за управление на риска от бедствия?

Над 30 участници взеха присъединяване в кръгла маса на тематика „ Добри практики за ръководство на риска от бедствия и резистентност “ . Съорганизатори на форума, който се организира в зала „ Триадица “ на Гранд хотел „ София “, бяха Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, Асоциацията на полицейските началници и Фондация „ Ханс Зайдел “.

Участие в срещата, с изключение на специалисти от вътрешното ведомство, взеха и представители от Министерството на защитата, Администрацията на Министерския съвет, Асоциацията на полицейските началници, Националния статистически институт, Националното съдружие на общините в Република България, Националния институт по метеорология и хидрология, бизнеса, научната общественост и други.

Беше осъществена и видео връзка с представители на Форума за риска на високо равнище на Организацията за икономическо съдействие и развиване /ОИСР/, както и от Службата за обмисляне при изключителни обстановки на Ирландия.

Председателят на Управителния съвет на Асоциацията на полицейските началници Любомир Йосифов, ръководителят на Фондация „ Ханс Зайдел “ за България, госпожа Антоанета Байчева и основен комисар Александър Джартов, шеф на ГДПБЗН, приветстваха участниците при откриването на кръглата маса.

По време на първата работна сесия, представители на Организацията за икономическо сътрудничество и раз показаха Препоръка за ръководство на сериозни опасности , като обрисуваха опциите за интернационално съдействие за създаване на потенциал за ръководство на риска от бедствия. Бяха показани положителни практики, свързани с активизирането на научния опит преди и по време на рецесии , националните оценки на риска и устойчивостта на сериозната инфраструктура.

Кийлън МакМорланд, чиновник на Службата за обмисляне при изключителни обстановки в Ирландия, показа настоящата организация по осъществяването на оценка на риска в страната, в това число във връзка с нововъзникващите опасности. В своето изявление той сложи акцент на напъните за потреблението на нови принадлежности и техники за прогнозиране , като допълнение към анализирането на съществуващите и новите закани.

В рамките на втората работна сесия гл. комисар Алeксандър Джартов срещна аудиторията с напъните на Р България по повод подобряването на ръководството на риска от бедствия . Той описа за Системата за разпространяване на известия за предизвестие на популацията (BG_ALERT) и за същността на технологията „ Cell Broadcast “.

В своята презентация шефът на ГДПБЗН означи, че този нов канал за разпространяване на информация е част от Националната система за ранно предизвестие и обявяване . Гл. комисар Джартов заключи, че първите усещания от завършилите проби на BG_ALERT са „ доста положителни “ и добави, че следва нормативното регламентиране на потреблението на системата преди тя да бъде публично пусната в употреба.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР