Над 30 точки са включени в дневния ред на днешното

...
Над 30 точки са включени в дневния ред на днешното
Коментари Харесай

СОС разглежда над 30 точки на днешното редовно заседание

Над 30 точки са включени в дневния ред на днешното пето постоянно съвещание на Столичния общински съвет (СОС). Дневният ред е оповестен на сайта на Столичната община и включва 36 точки, както и пет спомагателни.  

 

Първите три отчета, които общинските съветници ще обсъдят, са на кмета на София Васил Терзиев. Първият е по отношение на предоставяне на единодушие да се удължи през 2024 и 2025 година осъществяването от районни администрации на плановите действия по Програма за храни и главно материално подкрепяне 2021 – 2027 година „ Топъл обяд “, която е съфинансирана от Европейския обществен фонд. 

 

Вторият отчет на кмета е по отношение на одобрение на решение за преустановяване на процедура за установяване на концесионер и възлагане на концесия за строителство на балнеолечебен и СПА център, включващ Централна минерална баня „ Банкя “, а третият е за одобрение на годишния финансов и механически доклад на Програма „ Зелена София ” за 2023 година

 

Общинските съветници ще обсъдят и отчети на заместник-кмета по обществените действия Надежда Бачева, зам.-кмета по финанси и опазване на здравето Иван Василев, както и на зам.-кмета по просвета, обучение, спорт и юношески дейности​​ Яна Генова. 

 

Столичният общински съвет ще прегледа и няколко предложения на ръководителя Цветомир Петров по отношение на промени в съставите на структури, основани с решения на Съвета. Става въпрос за премени в Управителния съвет на Фондация „ София – Европейска столица на спорта “, „ Асоциацията за развиване на София “, както и на Общинския съвет по наркотични субстанции. Промени ще има в състава на Съвета по Програмата на Столична община за финансово подкрепяне на фамилии и двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от инвитро процедури с донорски яйцеклетки. Ще бъде гласуван нов ръководител и УС и за Съвета по сигурност на придвижването на децата в София, който реализира общинска политика за запазване здравето и живота на децата като участници в пътното придвижване.

 

Миналата седмица по самодейност на ръководителя на Столичния общински съвет Цветомир Петров беше свикано изключително съвещание на СОС, напомня Българска телеграфна агенция. В него общинските съветници разгледаха и одобриха три отчета за планове по процедурата „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд “, възстановяване на системата на Зоологическата градина, както и за това Столичната община да има опция да кандидатства за безплатно финансиране по стратегия „ Техническа помощ “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР