Над 30 проекта в областта на микроелектрониката в Германия ще

...
Над 30 проекта в областта на микроелектрониката в Германия ще
Коментари Харесай

Германия ще получи 4 милиарда евро чрез фонда за насърчаване на микроелектрониката в ЕС

Над 30 плана в региона на микроелектрониката в Германия ще получат финансиране в размер на към 4 милиарда евро (4,29 милиарда долара), откакто Европейската комисия утвърди скица за подкрепяне на тези технологии, заяви немското министерство на стопанската система.

„ 31 плана в региона на микроелектрониката от 11 федерални провинции утвърждават Германия като място за развиване на микроелектрониката и са значим стадий в индустриалната политика “, съобщи министърът на стопанската система Роберт Хабек.

Парите са част от държавна помощ на обща стойност 8,1 милиарда евро (8,7 милиарда долара), утвърдена от изпълнителния орган на Европейския съюз, като част от устрема на блока да бъде на върха на софтуерните нововъведения. Германия очевидно ще получи половината пари от този фонд.

В документ, възложен от немското министерство на стопанската система, измежду фирмите, които ще получат средства, са Infineon (IFXGn.DE), Elmos Semiconductor (ELGG.DE) и Robert Bosch [RIC:RIC:ROBG.UL].

В листата не е включена Nexperia – производител на чипове, чието произвеждане се реализира най-вече в Хамбург и чието седалище е в Нидерландия, само че която е китайска благосъстоятелност.

Компанията е извадена от листата след решение на Хабек, който е имал опасения по отношение на китайската връзка на компанията, заяви в четвъртък бизнес всекидневникът Handelsblatt, базирайки се на държавни източници.

Не се оповестява дали част тези вложения няма да получат някои от огромните компании като Intel и TSMC, които имат намерение да построяват фабрики за полупроводникови съставни елементи в Германия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР