Над 30 полета на руската авиокомпания ВИМ-Авиа са отменени, като

...
Над 30 полета на руската авиокомпания ВИМ-Авиа са отменени, като
Коментари Харесай

Над 2000 души блокирани заради отменени руски полети

Над 30 полета на съветската самолетна компания ВИМ-Авиа са анулирани, като по летища в чужбина остават над 2000 души, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Авиорегулаторът Росавиация заяви късно нощес, че е почнал изключителна инспекция на компанията. Тя е провокирана от сведения, че огромните забавяния на полети са свързани със отговорности на авиопревозвача към организации, осигуряващи зареждане с гориво.

Според данни до през днешния ден сутринта са анулирани над 20 постоянни и 10 чартърни полета на ВИМ-Авиа от три града в Русия и шест други страни - България, Испания, Италия, Гърция, Турция, Кипър.

По думите му на летища отвън Русия остават над 2000 души. Около 360 китайски туристи са блокирани в белгийския град Лиеж поради анулиран полет на ВИМ-Авиа до китайския град Ухан, който е административен център на провинция Хубей.

Авиокомпанията се е задължила до края на годината да транспорти над 200 000 души.

Ситуацията със забавянето на полети е под контрола на министерството на превоза, заяви транспортният министър Максим Соколов.

За компанията това към този момент е втора вълна на огромни забавяния на авиовръзки. През май 2017 година превозвачът всеобщо задържа полети от голям брой летища, акцентирайки като причина късно идване на самолетите.

За да стабилизира обстановката, тя редуцира чартърната си стратегия за летния интервал, отменяйки 13 посоки. ВИМ-Авиа получи помощ и от други превозвачи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР