Над 30 нови електронни услуги разработи НАП в интерес на

...
Над 30 нови електронни услуги разработи НАП в интерес на
Коментари Харесай

Над 30 нови услуги заработиха в обновения електронен портал на НАП | В началото на октомври спира достъпът до старата е-платформа на приходната агенция

Над 30 нови електронни услуги създаде Национална агенция за приходите в полза на потребителите през последната година. Те са налични с дипломиран електронен автограф (КЕП) или с личен идентификационен код (ПИК) в обновената е-платформа на приходната организация.

Сред най-новите услуги са: опцията с ПИК да се вършат информации за контролни производства и за документите, връчени, получени или изпратени по отношение на проверки и инспекции, подаване на искане за прихващане или възобновяване на надвнесени суми, смяна на имейл и телефон за преписка и други.

Обновената платформа предлага на данъкоплатците по-интуитивна навигация, елементарен достъп до информацията за всяка една услуга и функционалност, която улеснява декларирането и заплащането на налози и осигурителни вноски както на физическите лица, по този начин и на юридическите.

В новия Е-портал потребителите с КЕП с вписан идентификатор, имат опция за автоматизиран достъп до своите електронни услуги и тези на други жители или компании, които съставляват, без да се постанова да подават заявление или да посещават офис на Национална агенция за приходите. Притежателите на електронен автограф могат също да дават на други лица с КЕП цялостен или непълен достъп, който след това може да бъде разширяван, като дадените права се отнасят за всички или за избрани електронни услуги.

При прекосяване към актуализирания Портал за е-услуги се резервират настоящите достъпи на потребителите, притежаващи ПИК, без да се постанова да подават ново заявление или да посещават офис на Национална агенция за приходите.

Повече от година, за улеснение на потребителите, остарелият и новият Е-портали действаха по едно и също време, като през това време бяха трансферирани всички потребителски профили и правата на достъп. В началото на октомври достъпът до остарялата платформа за електронни услуги на Национална агенция за приходите ще бъде спрян , припомнят още от приходната организация.

Потребителите могат да намерят повече информация за новия портал за електронни услуги и видео показване в уеб страницата на приходната организация.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР