Над 30 инцидента с газови бутилки са регистрирани във Варна

...
Над 30 инцидента с газови бутилки са регистрирани във Варна
Коментари Харесай

Над 30 инцидента с газови бутилки във Варненско от началото на годината

Над 30 случая с газови бутилки са регистрирани във Варна и региона от началото на годината. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Варна основен контрольор Стоян Стоянов от Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ във Варна.

Неправилно прилагане на уреда, немарливост при боравене с открит огън и техническа нередовност са част от аргументите за произшествия с газови бутилки. Главен контрольор Стоян Стоянов означи, че случаите със загуби, регистрирани през първите седем месеца на годината, са 16, като през месеците юни и юли са регистрирани най-вече сходни катастрофи. Той добави, че случаите без загуби са също 16. Той акцентира, че поради потреблението им в открити площи през летните месеци – тераси, навесни пространства, летни кухни, се следи нарастване на произшествията по отношение на есенно-зимния интервал.

Главен контрольор Стоян Стоянов съобщи, че всички действия по уредите би трябвало да се правят от експерти. „ Уредите, които се употребяват в семейството, би трябвало да са общоприетоо осъществяване. Помещенията, в които се употребяват печки, би трябвало да са с непрекъсната естествена вентилация и не би трябвало да се употребяват в бани, спални пространства, изби и шахти, както и тук-там, където има директна слънчева светлина, гаражи, тавани и стълбища “, добави контрольор Стоян Стоянов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР