Над 30 групи и индивидуални изпълнители участваха във фолклорния празник

...
Над 30 групи и индивидуални изпълнители участваха във фолклорния празник
Коментари Харесай

Фолклорът обедини участниците в празника „Всички българи заедно“

Над 30 групи и самостоятелни реализатори участваха във фолклорния празник „ Всички българи дружно “, който се организира на 6 септември в с. Победа.

Близо 4 часа на особено обособената сцена в двора на Христо Костов – българин, който от 32 година живее във Франция, се изявяваха млади и по-зрели реализатори и фенове на българския фолклор.

Формациите, артистите и инструменталистите бяха от тунджанските села – Победа, Окоп, Завой, Роза, Овчи бунар, Бояджик, Маломир, от Ямбол, Сливен, Селиминово и Пирдоп.

Зам.-кметът на община „ Тунджа “ Димитър Димитров поздрави всички участници в празника и им честити Съединението.

„ Време е да бъдем дружно, доста години се опитваха да ни разделят по разнообразни индикатори, само че ние би трябвало да намерим сили за единство “, обърна се към присъстващите Христо Костов.

Гости на празника бяха и зам.-кметът Татяна Стоева, секретарят на общината Галина Иванова и кметът на с. Победа Димка Панева.

Самодейците от Победа посрещнаха всички посетители и участници като домакини - със сладка питка и мед, а финалът на празника сложи кръшно българско хоро, на което се хванаха всички искащи.

Организатори на празника бяха община „ Тунджа “, Асоциация Обмен – България – Франция и Българска академия на науките и изкуствата.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР