Над 30 години след падането на комунизма невидимият му дух

...
Над 30 години след падането на комунизма невидимият му дух
Коментари Харесай

Даниел Митов: Някои са се раждали с цял сребърен сервиз в устата

" Над 30 години след рухването на комунизма невидимият му дух ни преследва и не можем да се откъснем от наследството му ". Всъщност, той ни преследва, слуша ни, само че можем да се откъснем. И ще го създадем ", написа във фейсбук профила си зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. 

 

" В отговор на размишленията на един от принцовете на Държавна сигурност:

Ограбването на нацията стартира на 9 септември, 1944 година, само че не завърши на 10 ноември, 1989 година. Наред с репресиите за съсипване на инакомислещите, режимът съумя да се прероди в демократична България през децата си и да ни гледа отвисоко и през днешния ден.

 

През последните 34 години откраднатите от държавните компании пари в изключително огромни размери са били изпрани през разкрити от Христо Христов в книгата му схеми и през днешния ден се показват като огромни триумфи на златни девойки и момчета. Някои са се раждали не със сребърна лъжичка, а с цялостен сребърен сервиз в уста. Оттук и афинитетът им и през днешния ден към планове за ядливи чашки за 2.5 млн лв. или първият в света частен вложител в изкуствен интелект... само че с публични пари - 4.2 млн лв. отново за тях. От нас...

 

И не, драги загрижени наследници, вас режимът не ви лиши " от опция да видите света ", изключително в случай че (хипотетично) сте го посрещнали във Вашингтон...

 

Не, комунизмът не съумя да убие свободният дух на българина. Нито да подмени полезностите ни. Опита, само че не съумя. Но за едно съм склонен - " над 30 години след рухването на комунизма невидимият му дух ни преследва и не можем да се откъснем от наследството му ". Всъщност, той ни преследва, слуша ни, само че можем да се откъснем. И ще го създадем ", написа още Митов.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР