Над 30 души са загинали и повече от 100 са

...
Над 30 души са загинали и повече от 100 са
Коментари Харесай

Десетки убити и над 100 ранени при руски удари по гарата на Краматорск


Над 30 души са починали и повече от 100 са ранени при съветска ракетна офанзива в украинския град Краматорск, заяви Ройтерс, базирайки се на информация от украинската държавна железопътна компания. Русия отхвърли да стои за офанзивата, а от сепаратистката Донецка република упрекнаха украински сили за нападението.

Според украинските железници две ракети са поразили гарата в града, употребена за изтегляне на цивилни от региони, бомбардирани от съветските сили.

По информация на Франс прес минимум 20 души са починали. Агенцията цитира собствен публицист на място.

Според железопътната компания през вчерашния ден в същия регион са били блокирани три влака, пренасящи евакуирани хора, откакто е бил нанесен въздушен удар по линията.

Управителят на Донецка област сподели, като се базира на полицията и избавителните служби, че има догатки за десетки починали или ранени при ракетен удар по жп гара в Краматорск. По думите му на гарата е имало хиляди цивилни, опитващи се да се изтеглят към по-безопасни региони на Украйна, показва Ройтерс.

Междувременно от съветското министерство на защитата отхвърлиха да стоят зад офанзивата в Краматорск. По-рано от щаба на защитата на сепаратистката Донецка национална република упрекнаха украинските сили за нападението.

Украинският президент Владимир Зеленски окачестви Русия като "зло без граници " след ракетна офанзива в Краматорск в Източна Украйна, при която починаха минимум 35 души, съобщи Франс прес.

"Те цинично унищожават цивилното население. Това е зло, което няма граници. И в случай че не бъде осъдено, то в никакъв случай няма да спре ".

Зеленски съобщи по-рано, че съветските елементи се готвят да разположат тела на убити цивилни в Мариупол по този начин, че да обвинят от своя страна украинската войска в зверствата.

Представители на украинските управляващи предизвестиха, че съветските войски се прегрупират за ново нахлуване и че Москва възнамерява да завземе колкото може повече територия в Донбас.

Всяко краткотрайно помирение с Русия е война, отсрочена за бъдещето, съобщи от Киев президентският консултант Михайло Подоляк.

За през днешния ден управляващите възнамеряваха 10 филантропични коридора, в това число по разновидността да изтеглят цивилни от обсадения Мариупол по море.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР