Над 30 човека са пострадали в Киев вследствие на руския

...
Над 30 човека са пострадали в Киев вследствие на руския
Коментари Харесай

Укринформ обобщава пораженията от руските ракетни атаки

Над 30 индивида са потърпевши в Киев в резултат на съветския обстрел; броят на починалите се прецизира, заяви през днешния ден за Укринформ говорителката на украинската Държавната работа за изключителни обстановки Светлана Водолага.

По думите ѝ избавителни екипи работят по едно и също време на няколко места в столицата.

Заради масираните съветски ракетни удари през днешния ден по обитаеми места из Украйна в западния град Ивано-Франкивск е спрян превозът и хората са приканени да работят онлайн. Това заяви във " Facebook " ръководителят на градската администрация Руслан Марцинкив, представен от Укринформ.



В Лвов, също в Западна Украйна, има попадение на съветска ракета по сериозна инфраструктура и няма топла вода, а част от града е без електричество, заяви в " Телеграм " ръководителят на градския съвет Андрий Садови. Временно е прекратена работата на градските Топлоелектрическа централа. Включени са аварийни електрогенератори към няколко помпени станции, с цел да бъде възобновено водоснабдяването на Лвов. В града не работят светофарните уредби и след отменянето на въздушната паника на огромните кръстовища ще бъдат пратени регулировчици.

Над Кривой рог в Днепропетровската област украинската Противовъздушна отбрана е свалила съветски ракети, заяви в " Телеграм " началникът на локалната военна администрация Олександър Вилкул, представен от Укринформ. На популацията е разпоредено да стои в укритията до анулиране на въздушната паника.

В Конотоп, основният град на североизточната Сумска област, също има детонации от ракетни удари, заяви в " Телеграм " ръководителят на регионалната военна администрация. Хората са призовани за стоят в убежищата, уточни Укринформ.

По думите на украинския министър председател Денис Шмигал до момента са изумени и развалени 11 значими инфраструктурни обекта в осем области и в Киев, добави Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР