Над 30 човека делегация от Китай ще посетят село Момчиловци

...
Над 30 човека делегация от Китай ще посетят село Момчиловци
Коментари Харесай

Делегация от Китай пристига в Момчиловци за фестивала на киселото мляко

Над 30 индивида делегация от Китай ще посетят село Момчиловци за фестивала на киселото мляко, някои от тях към този момент са пристигнали, чакат се и останалите. Това сподели Сийка Суркова, кмет на Момчиловци.
Очакват се хиляди посетители от страната и чужбина, както и китайския дипломат за откриването на фестивала. В селото от дълго време къщите за посетители са резервирани, като в този момент посетителите се настаняват в прилежащите на Момчиловци хотели в Смолян и Пампорово.
Третият фестивал на киселото мляко се организира в дните от 8 до 10 септември. По време на Фестивала на киселото мляко ще бъде направена алегорична първа копка на нова плантация с мандра „ Момчиловци – Брайт “, в основата на която ще бъде зазидана капсула на времето с обръщение за идните генерации, отправено от двете страни. Инвестицията е българо-китайска и се чака градежът да стартира през пролетта.
Като нов детайл тази година участват конни надпревари и опцията всеки искащ да поязди гратис наоколо до заработилия по време на фестивала демонстрационен център на 2 км от Момчиловци. Там гостите ще могат да дегустират млечни артикули и ще видят по какъв начин се създава киселото мляко , популяризирало Момчиловци в Китай, съобщи Фокус.
Традиционно по време на фестивала ще бъде извършен Националният конкурс “Кралица на киселото мляко – Мис Родопи “ . Ще има редица занимателни надпревари като най-бързо подготвяне на таратор, надпиване с айран и скоростно изяждане на кисело мляко.
Ще има фолклорна стратегия от Родопите, проява от китайски актьори, а в същия ден ще бъдат връчени документите на първите участници в Програмата за проучване на китайски език и просвета в село Момчиловци и зрелище, изнесено от тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР