Над 3 милиона починали вследствие на COVID-19 са регистрирани досега

...
Над 3 милиона починали вследствие на COVID-19 са регистрирани досега
Коментари Харесай

Над 3 милиона са вече смъртните случаи по света, свързани коронавируса

Над 3 милиона умряли в резултат на COVID-19 са регистрирани до момента публично в света, откогато вирусът бе открит в Китай през декември 2019 година Това сочат калкулации на Франс прес въз основа на данни, обявени от здравните управляващи към 08.30 ч. по Гринуич през днешния ден, съобщи организацията. Цифрата съответствува с тази, която огласи американският университет "Джонс Хопкинс ", представен от Асошиейтед прес.
След прочут спад през март броят на новите смъртни случаи, регистриран всекидневно в света, още веднъж се повишава - предходната седмица е имало приблизително 12 000 умряли дневно. Върховата стойност от края на януари бе 14 500 жертви на ден, отбелязва Агенция Франс Прес.
Най-силно потърпевшата европейска страна - Англия (127 225 жертви) оповестява към този момент единствено за към 30 умряли на ден. В кралството досега са имунизирани най-малко с една доза 60 на 100 от пълнолетните поданици.
В Съединени американски щати, най-силно засегнатата страна в света, с 566 224 смъртни случая, епидемията мощно отслабва от края на февруари, при все това в някои щати се отбелязва нов растеж на случаите.
Ваксинацията дава забележим резултат и в Израел, където 6 от всеки 10 поданици са получили най-малко по една доза. Там се записват на ден едвам 6-7 умряли, съвсем 10 пъти по-малко, в сравнение с в края на януари, в разгара на пандемията.
Други страни обаче мъчно се оправят със засиленото разпространяване на заболяването. Бразилия (втората най-силно потърпевша страна в света, с 368 749 жертви) оповестява всеки ден за към 3000 смъртни случая - от 7 март това е най-високият индикатор в света.
Много бързо се повишава броят на умрелите и в Индия. Над 1000 смъртни случая записват всеки ден медиците в страната с 1,3 милиарда поданици - девет пъти повече, в сравнение с при започване на март. Расте и броят на новите инфектирани (над 188 000 на ден при 15 000 при започване на март).
От началото на пандемията случаите на COVID-19 в света към този момент надвишават 139 милиона. В момента всеки ден идват данни за общо към 730 000 нови инфектирани - индикатор, който също пораства непрекъснато от края на февруари, добавя Агенция Франс Прес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР