Над 3 милиона налични ваксини има към момента в страната,

...
Над 3 милиона налични ваксини има към момента в страната,
Коментари Харесай

Богдан Кирилов: Наличните ваксини са в срок на годност и са ефективни срещу новите подварианти на Омикрон


Над 3 милиона налични ваксини има все още в страната, а през есента се чакат и още. Това сподели в ефира на “Събуди се ” директорът на Изпълнителната организация по медикаментите.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 839
“Тези 3 милиона дози са задоволителни все още, само че от септември се чакат доставки и на приспособена ваксина, на която сега Европейската организация прави оценка на документите от производителя ”, изясни Кирилов. “Няма съображение за терзание от дефицит на ваксини! ”, безапелационен бе той. 

" В Европа се вършат опити за имунизация на деца сред 5 и 11 годишна възраст, като тази възрастова група следва да бъде понижена ", сподели още Кирилов. 

Той увери, че наличните ваксини са в период на валидност и са ефикасни против новите подварианти на Омикрон. “Към момента рекомендацията на ЕМА, във връзка с четвъртата доза, е  лицата на 60 години и тези с съпътстващи болести, да си я слагат от наличните ваксини, тъй като те не престават да имат висока успеваемост ”, разясни Кирилов. 

Що се отнася до медикаментите против Коронавирус, има над 10 утвърдени продукта, някои от тях налични и у нас. Кирил обаче изясни, че те се употребяват в избрани стадии от болестта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР